Slädhundsäventyr

...i den bästa delen av Dalarna

Här upplever du tystnaden bakom hundarna, ljudet av deras andning när dom rör sig i vildmarken. Vi kör efter skoterleder som sträcker sig över milsvida myrmarker, där vi sällan möter andra människor utan får en helt unik upplevelse. Det är bara du och dina vänner som bokat som deltar på turen. 

Detta erbjuder vi....

Fjälltur

För dig som vill prova på...

En utmärkt tur att börja med för att få en inblick i hur det känns att åka hundspann. Passar alla åldrar och är ett omtyckt äventyr.

Tid: 1 - 1,5 h ca

Pris: 995 kr

Vildmarkstur

För dig som vill ha lite mer...

För er som åkt hundspann tidigare eller är en inbiten friluftsmänniska som önskar att uppleva naturen från ett annat perspektiv. Bokar du turen på förmiddagen bjuds det på våfflor medan turen på eftermiddagen gör vi kolbulle.

Tid: 3 h ca

Pris: 1,895 kr

Heldagstur

För äventyraren...

Här är ni med från början till slut. Vi hjälps åt att sela in hundarna, ni får kunskap om deras olika egenskaper och vad som gör att en hund går i led respektive i wheel, längst bak. Vi stannar och tillagar lunch tillsammans. En mycket trevlig tur där du verkligen får chansen att uppleva känslan av hundspannåkning i en fantastik fjällmiljö.

Tid: 5-6 h ca

Pris: 2,995 kr

Övernattningstur

Det riktiga äventyret...

Musher för ett dygn! Dag 1 anländer ni hem till oss under fm, där ni får tillgång till ert boende. Vi gör en rundvarning på anläggningen och lite mer information om hundarna ges. Vi äter något lättare till lunch innan det är dags att köra ut på första turen. Vi gör iordning hundspannen tillsammans innan vi ger oss iväg. Väl tillbaka igen så tar vi hand om hundarna ordentligt och någon timme senare ger vi dem mat innan vi utfodrar oss själva. Dag 2 börjar med att både vi och hundarna äter frukost. Vi ger oss sen ut på spåren igen och har packat med mat för dagen. När vi kommer hem igen, klappar vi om hundarna och tackar dem för deras arbete. Därefter har ni möjlighet att i lugn och ro packa ihop för avresa.

Pris: 5,995 kr

Kurs

Om du vill köra själv...

För dig som vill köra ett eget hundspann men inte riktigt vet hur det fungerar så erbjuder vi i samband med de längre turerna en intensivutbildning kvällen före.

I priset ingår kurslitteratur, enklare förtäring och övernattningsmöjlighet.

Pris 1,995 kr


Tidsåtgången på turerna är uppskattade och skiljer sig beroende på väderförhållanden, slädföre och antal gäster.
Har ni några andra önskemål, kontakta oss gärna så försöker vi ordna en lösning för er.


Onlinebokning

Boka plats i tid. Vi bekräftar din bokning via mejl.